Seminar en Donkergroen Experience Day in Utrecht

feb
20
2019

Seminar Utrecht
Wát een dag was het. ‘Groen als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen’. Donderdag 14 februari 2019 hebben we een seminar georganiseerd op onze nieuwe vestiging in Utrecht. Deze discussie is geleid door Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tv-tuinman en oprichter van NL Greenlabel. Samen met het panel en ruim 50 deelnemers (facilitaire managers, inkopers, projectontwikkelaars en beleidsmaker) hebben wij deze middag stil gestaan bij de mogelijkheden van 'Groen als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen'.
 
Diverse interessante stellingen zijn ter discussie gesteld: 
• De (kennis van de) groene dienstverlener is cruciaal voor het formuleren en implementeren van uw duurzaamheidsbeleid.
• Niet "grijs" maar "groen" zou het startpunt moeten zijn in planontwikkeling, omdat alleen zó een duurzaam eindresultaat wordt verkregen en negatieve effecten op mens en natuur worden voorkomen.
• Participatie: het teruggeven van het beheer van de openbare ruimte aan de bewoners/ gebruikers leidt niet alleen tot een verhoogde waardering voor groen, maar ook tot een hoger welzijn, betere gezondheid en groter veiligheidsgevoel van haar bewoners.
• In 2030 kopen we alleen nog maar in op een wijze zonder negatieve impact op de aarde en al wat daar op leeft.

Reactie van onze dagvoorzitter Lodewijk Hoekstra:
Prachtig om te zien hoe Donkergroen werk maakt van duurzaamheid en de gezonde leefomgeving door tijdens de opening van de vestiging in Utrecht in te zetten op een tafeldiscussie waarbij mensen uit diverse sectoren hun visie konden delen. Ook de aanwezige gasten toonde zich erg betrokken en reageerden inhoudelijk op de stellingen waardoor een interessante discussie ontstond. Tijdens de borrel heb ik ook veel medewerkers gesproken die op de nieuwe vestiging gaan werken en je merkt dat op elk niveau binnen de organisatie passie en enthousiasme aanwezig is om er een succes van te maken. Als dagvoorzitter is het altijd fijn om een event te mogen hosten waar de sfeer positief is en ons groene vak naar een hoger niveau getild wordt.

Wij willen alle bezoekers, de panelleden en de dagvoorzitter bedanken die dit seminar hebben gemaakt tot een enerverende, inspirerende en interactieve middag.

Foto's van deze dag kun je bekijken in de galerij, rechtsboven op deze pagina.

Donkergroen Experience Day
Twee dagen later, op zaterdag 16 februari 2019 vond de Donkergroen Experience Day plaats op onze nieuwe vestiging in Utrecht. Naast de officiële openingshandeling door Vestigingsleider Rick Berkhout en Algemeen directeur Anja Kanters was het een Experience Day voor scholieren, werkzoekenden, geïnteresseerden in het groenvak en collega groenbedrijven.

Er waren diverse duurzame machines uitgestald op het terrein en alle bezoekers konden deze dag onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met Donkergroen en de diverse disciplines. Onze Talentscout Machteld Veltman-Elzinga was aanwezig om geïnteresseerden in het groene vak en studenten te woord te staan tijdens een speeddate. Ook aan het jonge publiek was gedacht. Zij konden zich uitleven aan de knutseltafel en/of heerlijk springen op het springkussen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde, feestelijke, en bruisende dag met een enorme opkomst van personeel, familie, kennissen, leveranciers, studenten en andere geïnteresseerden in het groenvak.

Wij willen een ieder bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze geslaagde dag.

Foto's van deze dag kun je bekijken in de galerij, rechtsboven op deze pagina.

 
>