Rudmer: Donkergroen biedt mij zoveel kansen

jul
03
2018

Als klein kind wilde Rudmer Okkinga (23) F-16 piloot worden, maar door zijn lengte was dat niet mogelijk. Nu werkt hij bij Donkergroen als hovenier en daar heeft hij nog geen dag spijt van gehad.
 
‘Wat mij altijd geïnteresseerd heeft is de natuur, het veranderlijke ervan. Buiten groeit en bloeit het, het is belangrijk voor de mensen, de gezondheid en de duurzaamheid. Daar wil ik graag aan bijdragen. Ik voel mezelf ook fit en prettig door veel buiten te zijn. Daarom heb ik bewust voor een groene opleiding gekozen’. Rudmer heeft de MBO niveau 4 opleiding opzichter/uitvoerder groene ruimte gevolgd. Dat is een zeer solide basis die de leerlingen in de praktijk vrijwel een baangarantie biedt, met perspectief op een mooie carrière in het groen.


`Het mooiste aan een werkdag is dat je bij de klant vertrekt en alles netjes is’.

Het geeft Rudmer een goed gevoel als hij iets moois achterlaat. Dit is wat hoveniers bij Donkergroen doen: tuinen en plantsoenen onderhouden en het fris en verzorgd achterlaten. Dat draagt bij aan een mooie beleving van de buitenruimte voor klanten of voorbijgangers. Ook met respect voor de natuur, bloeiende planten zijn nodig voor bijvoorbeeld het op peil houden van de bijenstand.

‘Donkergroen biedt mij veel kansen binnen het bedrijf, de afgelopen winter mocht ik een aantal cursussen volgen. Op deze manier kan ik de kennis die ik opdoe vergroten en ook weer overdragen aan mijn collega’s. Ik vind het erg leuk om mijn kennis te delen’. Binnen Donkergroen zijn er enorm veel mogelijkheden: het is één van de grootste groenbedrijven in Nederland, het heeft een sterke koers gericht op duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Alleen dit jaar al zijn er vijf nieuwe vestigingen opgericht. Donkergroen heeft een uitstekende sfeer, een doe-mentaliteit van het familiebedrijf. Typerend voor het wij-gevoel in het bedrijf is ook dat er een participatieregeling is; alle medewerkers kunnen ‘mede-eigenaar’ worden door aandelen te kopen en zo mee te profiteren van de groei en de winst in het bedrijf.

‘Later zou ik graag uitvoerder of projectleider willen worden'
'Ik heb er voor gekozen om in de praktijk te beginnen. Hierdoor weet je waar je over praat en zorg je voor wederzijds begrip in het werkveld.’ Veel leidinggevenden bij Donkergroen hebben deze route gevolgd. Ook zijn er veel mensen die zonder groenopleiding toch kunnen starten en bijscholen. Bijvoorbeeld omdat ze uit een ander vakgebied komen met minder perspectief.

Wil jij collega worden van Rudmer?
Rudmer Okkinga werkt als hovenier in Benningbroek. Dit is één van de vestigingen die sterk groeit en waar volop kansen liggen om daar aan de slag te gaan als hovenier, machinist, european treeworker of voorman. Ook starters in het groen of vakantiewerkers zijn welkom.

Wil je meer weten?
Kijk dan op www.werkenbijdonkergroen.nl of bel voor meer informatie met onze talentscout Machteld Veltman - 06 - 29 42 35 27

Donkergroen 8 LR
 
>