Eikenprocessierups verovert Nederland!

mei
31
2018

Irritaties die veroorzaakt worden door de eikenprocessierups wil je ten alle tijde voorkomen. Door projectmatig onderzoek en een doeltreffende bestrijden wij de eikenprocessierups op een veilige en efficiënte manier. Daarnaast is Donkergroen het meldpunt voor haarden, klachten en vragen.

Irritaties om te voorkomen

Ontstoken ogen, hevige jeuk, kortademigheid, hoesten, rode bultjes en blaasjes: vervelende irritaties die u graag wilt voorkomen. De boosdoener? De eikenprocessierups. Het veel overlast veroorzakende diertje zorgt ervoor dat bewoners in besmette gebieden soms maanden ramen en deuren gesloten moeten houden. Recreanten kunnen hun fietstocht of wandeling niet meer maken en annuleren daarom soms noodgedwongen hun vakantie. En niet te vergeten, ook de dieren ondervinden veel overlast in de besmette gebieden.

" Elk project, groot of klein, vraagt en vereist een andere aanpak voor de inzet van personeel en materieel. "

Leefgebied van de eikenprocessierups

Wat onderzoekers al verwachtten is definitief. Het leefgebied van de eikenprocessierups heeft zich uitgebreid tot alle provincies van Nederland. Het diertje vermenigvuldigt zich zo snel dat het bestrijden steeds meer aandacht vergt. De overlast van de brandharen van de rups begint meestal in mei en loopt door tot augustus.

Deskundige bestrijding

De bestrijding van de eikenprocessierups vergt een zorgvuldige en struc­turele aanpak. Donkergroen heeft specialistische boomverzorgers die na een gedegen vooronderzoek zorgen voor een planmatige beheersing en een doeltreffende aanpak. Na de bestrijding ontvangt u altijd een vernieti­gingsverklaring. Hierop staat aangegeven dat de restanten, als gevolg van de bestrijding van de eikenprocessierups, op juiste en vooraf afgesproken wijze zijn vernietigd.

" Wij bestrijden eikenprocessierupsen curatief en op een veilige en efficiënte manier "

Eikenprocessierups totaalzorg
  • Wij bestrijden eikenprocessierupsen curatief op een veilige en efficiënte manier.
  • Wij geven advies over een doeltreffende aanpak en doen waar nodig projectmatig onderzoek op locatie.
  • Donkergroen is het meldpunt voor haarden, klachten en vragen.

Bent u benieuwd naar wat Donkergroen nog meer kan of wilt u een afspraak met ons plannen voor het bestrijden van de eikenprocessierups? Neem dan contact met ons op.

Download hier de leaflet.

 
>