Circl ontvangt het NL Greenlabel Gebiedslabel A

sep
28
2017

Vanmorgen overhandigde NL Greenlabel founder Lodewijk Hoekstra aan de heer Johan van Hall, Vice-Voorzitter, Chief Innovation & Technology Officer van ABN AMRO het
NL Greenlabel Gebiedslabel.

De volledige buitenruimte van ABN AMRO en het dakterras van Circl is door Donkergroen volgens de circulaire filosofie ontworpen en gerealiseerd. Circulariteit in gebouwen begint wat meer ingeburgerd te geraken, in de buitenruimte was dat nog niet het geval. Tot voor kort, want Donkergroen pakte de opdracht van ABN AMRO met beide handen aan om te laten zien dat ook in de buitenruimte circulair denken en doen mogelijk is. Het was pionieren maar Donkergroen is er in geslaagd en wilde dat samen met ABN AMRO, ook getoetst zien met het NL Greenlabel Gebiedslabel. van ABN AMRO en het dakterras van Circl is door Donkergroen volgens de circulaire filosofie ontworpen en gerealiseerd.

Onafhankelijke toetsing door Royal HaskoningDHV en Stabilitas BV
De onafhankelijke assessoren Jos Schild van Royal HaskoningDHV en Gert Olbertijn van Stabilitas BV hebben de beoordeling uitgevoerd. Met Circl hebben ABN AMRO en Donkergroen de circulaire lat hoog gelegd, aldus Jos Schild van Royal HaskoningDHV. Ik heb namens NL Greenlabel al heel wat gebieden mogen toetsen, maar nooit eerder zagen we zon sterke focus en volharding op circulariteit. Het toegekende Gebiedslabel A is dan ook meer dan verdiend waarbij een bonuspunt is verleend vanwege die volharding. Lodewijk Hoekstra vult aan; Donkergroen heeft de Zuidas in Amsterdam definitief donkergroen ingekleurd. We hebben groot respect voor de pioniersrol van Donkergroen en zijn trots dat we de tuinen van ABN AMRO en Circl hebben mogen labelen.

Klik hier voor meer informatie over circulariteit.

GroepsfotoGreenLabel
OverhandigingGreenLabel
 
>