Koninklijke Kentalis Professor Huizingschool kiest voor kunstgrasveld van Donkergroen

dec
13
2016

Volgend jaar in de voorjaarsvakantie van 2017 wordt er een kunstgrasveld gerealiseerd op het schoolplein van de Kentalis Prof. Huizingschool in Enschede. Een school voor Speciaal Onderwijs, cluster 2. Er wordt onderwijs gegeven aan leerlingen van 4 tot en met 12 jaar met auditieve en/ of communicatieve problemen.

Het huidige trapveld op de pleinbestrating is toe aan een opknapbeurt en afdelingsdirecteur Richard Kerver zocht naar mogelijkheden om kinderen meer te stimuleren tot spel en beweging in pauzes en natuurlijk ook voor en na schooltijd.

Er is door de Kentalis Prof. Huizingschool een werkgroep gevormd die zich heeft verdiept in de mogelijkheden om buiten spelen en bewegen aantrekkelijker te maken. Na serieuze afweging van alle opties is de keuze gevallen op een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig kunstgrasveld van Donkergroen. Een veld dat voldoet aan de allerhoogste (veiligheid)normen en waarin geen discutabele rubberen toevoegingen worden gebruikt.

Momenteel is de school bezig met allerlei acties (o.a. op 16 december een Kerstmarkt) om het kunstgrasveld te kunnen financieren.

"De keuze voor Donkergroen gaf van het begin af aan het gevoel dat er verder werd gekeken dan alleen het kunstgras. Zo zijn er in het voorstel maatregelen opgenomen om wortelopdruk van de naastgelegen grote bomen te voorkomen, wordt de bestaande boarding voorzien van grotere goals en is een 5 jarig onderhoudsvoorstel onderdeel van de totaalopdracht. Het meedenken en adviseren gaf bij de werkgroep leden een goed gevoel en was voor ons belangrijker dan de laagste prijs" aldus afdelingsdirecteur Richard Kerver van de Kentalis Prof. Huizingschool.
Maandag 18 februari 2017 als alle kinderen genieten van de voorjaarsvakantie gaat de schop in de grond en wordt gestart met de aanleg.

Foto: Richard Kerver (r) afdelingsdirecteur van de Professor Huizingschool en Maurice Hadderingh van Donkergroen geven elkaar de hand na het onderteken van de opdracht op de plek waar het kunstgrasveld in 2017 wordt gerealiseerd.

 
>