Ricco Scherjon - Inspecteur SpeelTopVeilig

dec
03
2012

SpeelTopVeilig Dronten

Quote_Ricco

Ik ben als hovenier bij Donkergroen begonnen. Na dit een aantal jaar met veel plezier gedaan te hebben kwam er bij SpeelTopVeilig, een dochteronderneming van Donkergroen, een vacature als inspecteur vrij. Het leek me leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ik ben de opleiding voor veiligheidsinspecteur speeltoestellen gaan volgen. Via de Stichting Veilig Spelen ben ik gecertificeerd als SVS-inspecteur en inmiddels doe ik dit werk alweer zes jaar.


Als inspecteur ben je dagelijks veel op pad om te kijken of speeltoestellen en bijbehorende speelomgeving bij gemeenten, kinderopvang, scholen, speeltuinen voldoen aan het WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) en de gestelde (Europese) veiligheidseisen. Ik kijk hierbij o.a. of speeltoestellen een typekeuring hebben, controleer de veiligheid- en de onderhoudstaat van speeltoestellen, de aanwezige valondergronden en bestrating, putten, hekwerk, beplanting en alle andere factoren die van invloed zijn op de veiligheid van een speelplek. Daarnaast check ik of de verplichte logboeken aanwezig zijn en deze worden bijgehouden.

's Ochtends ga ik, f eerst naar kantoor om de gegevens en benodigde rapporten op te halen van de klant(en) f ik vertrek rechtstreeks van huis naar de klant die ik die dag ga bezoeken. Op de te inspecteren speellocatie meld ik me bij de betreffende contactpersoon. Vaak gaat de contactpersoon mee wanneer ik inspecteer en kan ik direct aangeven wat de staat van de toestellen en speelomgeving is. Wanneer ik alle inspecties in mijn PDA (digitale inspectiesysteem) heb gezet ga ik weer terug naar kantoor en werk ik alles uit in een uitgebreid advies naar de klant. De klant ontvangt van de inspectie een duidelijke en overzichtelijke rapportage op papier en/of digitaal.

Indien de klant dit wenst kan ik aan de hand van mijn advies zelf de benodigde reparaties en het onderhoud aan speeltoestellen en ondergronden verzorgen. Hierdoor kunnen wij de klant een totaalpakket aanbieden van inspectie en advies tot reparatie en onderhoud.

Ook het zelf testen van schommels, klimtoestellen en glijbanen hoort erbij. Dit levert af en toe hilarische momenten op en houdt je jong! Ik hoop nog vele jaren de inspecties en al het werk wat erbij hoort te kunnen doen bij SpeelTopVeilig.

 
>