Duurzaam Onkruidbeheer

apr
09
2015

Eerst denken dan doen
Onkruidbestrijding op verhardingen is een noodzakelijk kwaad. Schone bestrating houdt de weg toegankelijk, het gebruik ervan veilig en de woonomgeving leefbaar. Bovendien verlengt het de levensduur van de verharding. De tijd dat er onbekommerd chemische middelen op verhardingen gespoten werd ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig denken we verder dan het onkruid lang is en worden zaken als duurzaamheid en kwaliteit van het grondwater - en dus ons drinkwater - meegewogen in verantwoord onkruidbeheer.

Duurzame denkers
Donkergroen denkt cht duurzaam en gaat een stap verder dan de bekende mechanische, thermische of chemische methoden, zoals branden, borstelen, stomen of spuitmachines met sensoren voor groenherkenning. De meerwaarde zit in de wijze waarop wij milieuvriendelijke methoden combineren die tegen een aannemelijke kostprijs maximale efficintie, effectiviteit en duurzaamheid garanderen.

Voorkomen en genezen
Hoe eerder u Donkergroen betrekt bij uw ideen, hoe meer dit loont. Zo kunnen wij al in de ontwerpfase van bijvoorbeeld woonwijken, bedrijventerreinen of parken adviseren hoe u toekomstig onderhoud zo beheersbaar mogelijk houdt. Ook denken we graag mee over een efficint veegplan om op jaarbasis met minder manuren de straten, paden, pleinen en terreinen schoon en netjes te houden.

HOB: milieuvriendelijk, rendabel en effectief
Onafhankelijke testrapporten* vormen het bewijs: HOB heeft de toekomst. Onkruidplanten worden rondom bestookt met hetelucht zonder dat naastliggend groen wordt aangetast. De cellen beschadigen, de plant raakt gestrest en spreekt zn reserves aan en sterft met wortel en al uit. De kosten per m2 zijn lager dan andere niet-chemische methoden, nog los van de winst voor het milieu en uw duurzame imago. Onze adviseurs rekenen u graag een en ander voor.

Meer weten? Klik hier voor het leaflet Duurzaam onkruidbeheer. Hierin leest u wat Donkergroen in de strijd tegen het onkruid voor u kan betekenen.

 
>