Groendaken: De oplossing voor het slim en duurzaam omgaan met hemelwater

jan
08
2015

Waterschap Aa en Maas stimuleert het slimmer en duurzaam omgaan met hemelwater in dorp en stad, waaronder het aanleggen van groene daken. Zo meldt website: "De Groene Stad'
Donkergroen weet als geen ander welke mogelijkheden een groendak kan bieden. De meeste daken van kantoorgebouwen, parkeergarages, ziekenhuizen of woonhuizen worden eenzijdig gebruikt: alleen ter bescherming van weersinvloeden.

Gelukkig groeit het besef dat een dak meer mogelijkheden biedt die ook nog eens iets opleveren. We ontwikkelen daarom al sinds jaar en dag multifunctionele oplossingen voor (leef)daken en gevelgroen.

Onze groendaken zijn waterbestendig, erosiebestendig, warmtewerend, (geluids)isolerend, en (brand)veilig. Daarnaast creren we nieuwe functies en krijgen daken een recreatieve, sportieve en/of sociale bestemming. Ook weten we hoe hemelwater op een slimme wijze kan worden hergebruikt, bijvoorbeeld als beregening voor de dakvegetatie, als bluswater of als spoelwater voor sanitair.

Vanwege het filterende karakter draagt een groendak van nature bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit, buiten maar ook binnen. Want schonere buitenlucht leidt automatisch tot schonere ventilatielucht. Een ander bijkomend voordeel is de levensduurverlenging van de gehele dakopbouw waardoor exploitatiekosten snel en makkelijk worden terugverdiend.

Lees alles over groene daken in ons leaflet "Groendaken"

Klik hier voor een selectie van onze gerealiseerde groendaken.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met de adviseur van uw dichtstbijzijnde vestiging.

 
>