Inrichting van robuust bedrijventerrein voltooid

nov
02
2010

MAN-dealer Sommerauer was, na de verhuizing naar het nieuwe pand in Westerbroek, op zoek naar een partij voor de terreininrichting. Uiteindelijk kwamen ze bij Donkergroen Groningen terecht. In een oriënterend gesprek zijn alle wensen en eisen van Sommerauer geïnventariseerd. Met deze lijst en het daarbij behorende budget gingen de ontwerpers van Donkergroen aan de slag. De unieke vorm van het pand vroeg hier en daar om bijzondere oplossingen in het tuinontwerp.

Uiteindelijk is er een ontwerp ontstaan waarbij met alle wensen en eisen rekening is gehouden. Het terrein heeft een robuust karakter gekregen, wat past bij Sommerauer en MAN trucks. Dit robuuste karakter komt tot uiting in de glooiende hellingen, grote keien, siergrind en diverse siergrassen en bamboe’s.

Een grote wens van Sommerauer was het kunnen stallen van “showtrucks” die vanaf de weg zichtbaar zijn. Daarvoor hebben de ontwerpers van Donkergroen een gefundeerd “grindplateau” gemaakt waar 2 trucks kunnen staan. Groot voordeel is dat de trucks zo in- en uitgereden kunnen worden. Ook vroeg de lage ligging van het pand om een oplossing. Het pand ligt namelijk lager dan de directe omgeving waardoor de entree nu alleen te bereiken is via enkele fors ogende traptreden, die naadloos aansluiten op het terrein.

Rondom het pand is eenheid gecreërd door overal dezelfde materialen toe te passen en het robuuste, rotsachtige karakter door te trekken.

 
>