Donkergroen wint Social Return Award van de Gemeente Groningen

nov
02
2015

Donkergroen heeft op 30 oktober de Social Return Award van de Gemeente Groningen gewonnen. Een dikke pluim voor de wijze waarop Donkergroen SROI inzet bij de Gemeente Groningen.

Wethouder Roeland van der Schaaf reikte de eerste Social Return Awards uit. Vier bedrijven werden beloond met deze Award, waaronder Donkergroen. De bedrijven krijgen hun award omdat ze zich op bijzondere wijze inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Social Return Award is in het leven geroepen door de gemeente Groningen. De gemeente wil ondernemers in het zonnetje zetten voor de manier waarop ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt betrekken in hun bedrijf. De award bestaat uit een logo dat de bedrijven als een soort 'onderscheiding' op hun website en in hun correspondentie mogen gebruiken.

De bedrijven
Wethouder Roeland van der Schaaf prees de awardwinnaars: Deze bedrijven laten op inspirerende wijze zien dat zij maatschappelijke doelen kunnen combineren met de eigen bedrijfsvoering. Naast lovende woorden voor de drie andere winnaars, sprak Van der Schaaf de volgende lovende woorden over Donkergroen.

Het groenbedrijf Donkergroen krijgt de Award voor de goede samenwerkingsvormen met de doelgroep en haar positieve bedrijfscultuur. Het bedrijf leidt haar eigen mensen op om instroom uit de sociale werkvoorziening goed te integreren in haar bedrijf.

Social Return
Ondernemers die voor de gemeente Groningen werken, betrekken via Social Return bij de uitvoering van hun opdrachten kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Zo krijgen deze groepen een kans om werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Elke maand een Award
De gemeente Groningen zal vanaf nu elke maand een Award uitreiken aan een ondernemer die zich op positieve manier inzet voor Social Return. De gemeente hoopt dat de Awards bedrijven zullen inspireren in de manier waarop Social Return ingezet kan worden in hun arbeidsproces.

social return
 
>