Binnentuin vormt het groene hart van het Martiniziekenhuis Groningen

sep
15
2015

In het groene hart van het Martiniziekenhuis in Groningen ligt een binnentuin waar cliënt, bezoeker en personeel tot rust komt. De ruimte is aangelegd nadat in 2014 het opmerkelijke paviljoen is gebouwd.

Het Martinipaviljoen, onderdeel van het Martini Ziekenhuis in Groningen, is een initiatief van de Stichting "Vrienden van het Martini Ziekenhuis".

"Even ontsnappen aan de ziekenhuiswereld. Frisse lucht opsnuiven, luisteren naar de vogels en even ontspannen", dat is wat de stichting wil bieden aan patiënten, medewerkers en bezoekers. Een plek ‘buiten het ziekenhuis’ waar iedereen terecht kan voor ontspanning, ontmoeting of rust.

Het idee achter de inrichting van de binnentuin is dat de lijnvoering van het paviljoen terugkomt in de lijnvoering van borders en verharding. De borders zijn gevuld met een diversiteit van vaste planten die elkaar afwisselen in het seizoen. Ook is er gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen.

Bijzonder is dat het paviljoen en buitenruimte zonder funding niet mogelijk is geweest.

 
>