Binnentuin levert grote bijdrage aan woongenot in Futura

jun
03
2015

Wie niet gelooft dat binnengroen echt iets toevoegt aan een gebouw en het woongenot, zou eens een kijkje moeten nemen bij Futura in Zoetermeer.

Futura is een prestigieus wooncomplex, waarin verdeeld over zes woonlagen 69 appartementen beschikbaar zijn. Het complex beschikt over een prachtig atrium dat oorspronkelijk meer een technische reden (opvangen van warmte) dan een esthetische waarde of een functie als recreatieruimte had. Maar opdrachtgever a.s.r. vastgoed vermogensbeheer zag gelukkig tijdig in dat zij met het 'leeg laten' van het atrium een kans lieten liggen. Een mooie binnentuin draagt immers bij aan het bevorderen van de verkoop en verhuur van de appartementen.

Donkergroen heeft daarop een prachtige binnentuin mogen ontwerpen en aanleggen in het hagelnieuwe wooncomplex. Het ontwerp is afkomstig van de eigen afdeling Ontwerp & Advies van Donkergroen. Naast de beplanting, potten en randen heeft Donkergroen ook de verlichting geleverd, dit in goede samenwerking met Kloosterboer. Firma Kloosterboer heeft ook de randen gemaakt (die op locatie in elkaar werden gezet) en gecoat en gespoten. De binnentuin is een prachtige 'eyecatcher' geworden. Ook in het donker is de tuin, dankzij de uitgekiende verlichting, een schitterende plek om te vertoeven.

3e Prijs EILO Award

Onlangs is de binnentuin van het wooncomplex Futura in Zoetermeer beloond met de derde prijs in de strijd om de EILO (European Interior Landscaping Organisation) Award. Lees er hier meer over.

Futura - binnentuin - Interieurbeplanting
 
>