Terugkijken op geslaagde Vormingsdriedaagse in Malle

mrt
19
2014

Op 12, 13 en 14 maart vond in het Belgische Malle de Vormingsdriedaagse 2014 plaats, georganiseerd door de VVJ (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten). Al enkele jaren wordt de Vormingsdriedaagse gehouden voor alle medewerkers van gemeentelijke jeugddiensten met een inhoudelijke opdracht en hun schepenen. Meer dan 200 jeugddienstmedewerkers hebben deelgenomen aan dit overvloedig vormingsbanket. Donkergroen werd ook uitgenodigd om een sessie te houden. Deze uitnodiging ontvingen we naar aanleiding van de door ons gehouden Inspiratiedag Spelen in Merksem (Antwerpen).

Donkergroen is gevraagd om sessie 55 "Kindnatuurlijk spelen, een gids doorheen groene ruimten" te verzorgen. Deze gelegenheid hebben wij graag aangenomen. Een mooie kans, op een prachtige zonnige dag, om Donkergroen te profileren. In onze sessie, gegeven door onze Productmanager Spelen (Tjibbe Haanstra), hebben wij aandacht besteed aan:

- wie is Donkergroen?
- visie op Spelen; Weet u nog hoe het is om te spelen?
- wat is Spelen en welk belang heeft Spelen voor het kind
- welke dilemma's kun je tegenkomen
- hoe realiseer ik Kindnatuurlijk spelen
- inspiratievoorbeelden van spelen in het groen

De doelstelling van deze sessie was inzicht geven in het belang van Kindnatuurlijk Spelen, in zowel groene- als stedelijke omgeving. Ook het omgaan met de risico's die daartegen worden ingebracht was onderdeel van deze sessie. Tijdens de presentatie is er met behulp van inspirerende voorbeelden weergegeven hoe Kindnatuurlijk spelen gerealiseerd kan worden.

Klik hier voor meer informatie over deze dag. (Website VVJ)

 
>