Janoah Bovenhuis - Calculator/werkvoorbereider

jan
30
2013

Donkergroen Dronten

Quote_janoah

Het werken met cijfers spreekt mij in mijn functie als calculator/werkvoorbereider bij Donkergroen Dronten erg aan. Toch ben ik niet het type dat de hele dag alleen maar achter de rekenmachine en de computer wil zitten. Af en toe naar buiten kunnen om zelf een klant of project te bezoeken is dan ook hartstikke leuk, even lekker met de schoenen in de klei. In mijn functie komen deze aspecten allemaal samen.


Drie jaar geleden ben ik als calculator/werkvoorbereider bij Donkergroen Dronten aan de slag gegaan. Ik ben via een werving- en selectiebureau binnengekomen maar kende het bedrijf al van een eerdere stage die ik tijdens mijn opleiding bij Donkergroen heb gedaan.

Het lijkt misschien wat een stoffige functie maar dat is het absoluut niet. De afwisseling van calculeren en werk voorbereiden maakt het juist heel interessant. Als calculator/werkvoorbereider ben je een belangrijke schakel tussen de ontwerpers aan de ene kant en de uitvoerders en projectleiders aan de andere kant. Het goed kunnen samenwerken met collega's is dus van groot belang.

Tijdens het calculatietraject houd ik mij bezig met het inventariseren van de wens van de klant, het bedenken van klantgerichte oplossingen en het bijbehorende kostenplaatje. Stressbestendig, nauwkeurig en snel kunnen schakelen tussen ontwerp en uitvoering zijn eigenschappen die je zeker nodig hebt om dit werk goed te kunnen doen.

Wanneer een offerte is gegund ga ik aan de slag met het praktische deel van mijn functie, het voorbereiden van het werk. Ik zorg ervoor dat alle benodigde materialen worden besteld, bijvoorbeeld: hout en beplanting; ik onderhandel met leveranciers om zo scherp mogelijk in te kopen, stel projectmappen samen en houd nauw contact met de uitvoerder en projectleider die het project verzorgen.

Het is een leuke, interessante functie waarin ik de vrijheid krijg om mezelf te ontwikkelen.

 
>