Harry Schuurman - Bedrijfsleider

jan
30
2013

Donkergroen Hoogeveen

Quote_harry

Op 3 maart 1997 ben ik mijn loopbaan bij Donkergroen begonnen als projectleider bij de vestiging in Sneek. Na een aantal jaar verruilde ik Sneek voor Hoogeveen en heb ik tussendoor ook nog een tijdje als projectleider voor het onderhoud in Dronten gewerkt. Inmiddels ben ik echter alweer zes jaar bedrijfsleider bij de vestiging in Hoogeveen.

Wat me aanspreekt in deze functie is de continue uitdaging om samen met mijn team te zorgen voor tevreden opdrachtgevers en het uitvoeren van mooie klussen. Ook is het altijd spannend een uitdaging om een klus in concurrentie aan te nemen of juist strategisch uit de aanbesteding te houden. Als dat lukt geeft me dat een heel goed gevoel.

Daarnaast is het mooi om te zien dat we de laatste jaren ons materieel en huisvesting netjes voor elkaar hebben gekregen. Alle medewerkers gaan op pad met prima gereedschap en materieel en ook dat maakt mij tot een tevreden bedrijfsleider.

Mijn functie is heel divers en op de vestiging ben ik overal bij betrokken. Ik werk veel samen met de projectleiders, de calculator, de commercieel adviseur en de administratieve krachten. Ook heb ik natuurlijk veel contact met de bedrijfsleiders van andere vestigingen en de regiomanager. Een deel van mijn tijd zit in het calculatiewerk en het offertetraject. Daarnaast bezoek ik onze relaties, houd ik me bezig met personeelsaangelegenheden, e-mailverkeer en nog veel meer kleine zaken. Al met al is de dag altijd zomaar weer voorbij!

Als bedrijfsleider van een allround groenbedrijf is het handig wanneer je vakinhoudelijke kennis hebt om zaken op de juiste waarde te kunnen schatten en daarmee de juiste beslissingen te nemen. Daarbij geef ik ook mijn collegas de ruimte om zich te ontwikkelen zodat we gezamenlijk tot een goed resultaat komen. Als bedrijfsleider moet je heldere, duidelijke kaders leveren aan je team zodat iedereen in het veld het werk goed uit kan voeren. Buiten wordt het immers verdiend en niet achter het bureau!

Als bedrijfsleider bij Donkergroen krijg ik volop de ruimte en wordt mijn eigen inbreng zeker gewaardeerd. Op deze manier krijg ik de mogelijkheid om samen met mijn team door te groeien tot een belangrijke speler in de regio.

 
>