Donkergroen draagt bij!

Duurzaamheid betekent voor Donkergroen zaken doen met respect voor de natuur, de medemens en jezelf. Om deze gedachte te onderstrepen zetten wij de bijen in de schijnwerpers. We zijn namelijk veel afhankelijker van de bij dan we ons realiseren.

Honingbijen, wilde bijen en hommels bestuiven een groot deel van onze (voedsel)gewassen. In een wereld zonder wilde bijen zou de voedselvoorziening voor de mens en talloze dieren in gevaar komen. In Europa leven bijna 2000 soorten wilde bijen. Ongeveer 84% van de belangrijkste gewassoorten voor onze voedselvoorziening zijn afhankelijk van bestuivende insecten. Bijen spelen hierin een belangrijke rol.

Door de toenemende intensivering in de landbouw, het gebruik van pesticiden en verstedelijking hebben bijen steeds meer moeite om te overleven. Ook de bijenvolken die ingezet worden voor het bestuiven van landbouwgewassen hebben het zwaar. De afgelopen jaren overleefden, alleen al in Nederland, ongeveer 20% van onze bijenvolken de winter niet.

De bijen kunnen eenvoudig geholpen worden door over te stappen naar milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden en meer afwisseling en variatie te bieden in gewassen, bloemen en planten in tuinen en parken.

Doe ook mee!

Heeft u plantvakken die aan renovatie toe zijn? Of wilt u uw terrein opnieuw inrichten en de bij beschermen? Donkergroen helpt u graag bij het omtoveren van uw tuin of buitenruimte tot een BIJvriendelijke omgeving. Wij kunnen u met raad en daad bijstaan bij het realiseren van uw project. Door het combineren van onze bijen en plantenkennis realiseren wij al jaren BIJvriendelijke terreinen. Wanneer u door ons een ontwerp laat maken en de uitvoering laat realiseren ontvangt u van ons, bij een opdracht vanaf 9500,- excl btw een BIJENHOTEL GRATIS!

Draag bij en ontvang een bijenhotel gratis! Vul het onderstaande formulier in.

*
*
*
*
*
*
 
* verplicht
 
>