Beleeftuin Martiniziekenhuis komt tot volle bloei

aug
20
2014

Donkergroen heeft onlangs een bijzondere beleeftuin aangelegd. Deze beleeftuin is onderdeel van het Martini Paviljoen, een hagelnieuw paviljoen dat op 11 juni officieel is geopend. Het ontwerp voor deze beleeftuin is gemaakt door de afdeling Ontwerp & Advies van Donkergroen.

Het Martinipaviljoen, onderdeel van het Martini Ziekenhuis in Groningen, is een initiatief van de Stichting "Vrienden van het Martini Ziekenhuis". "Frisse lucht opsnuiven, spelen in de speeltuin, luisteren naar de vogels en wegdromen bij een goed boek. Even weg van de ziekenhuiswereld", dat is wat de stichting wil bieden aan patiënten, medewerkers en bezoekers. Een plek ‘buiten het ziekenhuis’ waar iedereen terecht kan voor ontspanning, ontmoeting of rust.

Het idee achter de inrichting van de binnentuin is dat de lijnvoering van het paviljoen terugkomt in de lijnvoering van borders en verharding. De borders zijn gevuld met prachtige vaste planten die elk seizoen een andere beleving geven en om de diversiteit van fauna (bijen en vlinders) te verhogen zijn er wildbloemen gezaaid. Inmiddels staat de tuin in volle bloei en wordt zowel het Paviljoen als de tuin druk bezocht. De louter positieve geluiden maken duidelijk dat het een echte aanwinst voor het ziekenhuis is.

IMG_2276
 
>